alexandraegerfalt.blogg.se

2013-07-29
00:11:00

Tack för underhållningen Gefle IF !
Fotboll är någonting jag inte riktigt tycker om, men efter Gefle IF:s partyspel ikväll mot Malmö FF så måste jag bara älska fotboll. Eller vänta här nu, inte älska men tycka om då. Jag besöker "den bästa anrikaste fotbollsanläggningen" (som speakern påpekade) ca en gång per säsong. Då ska man tillägga att jag går gratis, pappa får biljett av sitt jobb. Men gratis är gott som man brukar säga. Och gott var det verkligen den här kvällen på anrika Strömvallen. 2-0 mot Malmö! det där skånelaget som ser ut som polkagrisar på plan, ja idag var de lika sega som polkagrisar också tror jag. Första halvlek var det inte alls någon fart på skåningarna. Desto bättre fart på "tråkiga Gefle". Vadå tråkiga Gefle? har aldrig förstått mig på det där uttrycket. Samtidigt ser jag bara en match per säsong, någonting jag har missat?
 
Tack och lov att en fotbollsanläggning ska byggas på Sätraåsen bredvid Läkerol arena. På Strömvallen måste du hålla för näsan i kioskkön för det stinker så in i *** från bajamajan precis intill. När man ska köpa gofika vill man att det ska lukta gott..ne skärpning! minus minus!
 
Men Gefle IF har hittat farten, passningsspelet och glöden i avsluten ser jag! laget hade inte vunnit sedan den 14 april! ojojoj, hade det vart Brynäs hade hela föreningen rykt på en och samma gång. Men samtidigt är det inte lika stora krav på Gefle som det är på Brynäs IF. Så går inte att jämföra. Men jag är stort imponerad av Gefle IF:s spel må jag säga. Vart har Pelle Olsson hittat denna energi? på Cypern tro?.
 
Jag och Jessica satt på sektion H precis under pressläktaren. Vilka kanonplatser alltså! jag var ju rena pressfotografen själv, jo faktiskt! tog hela 377 bilder!! dock efter rensning blev det bara 200 bilder. Det är så en riktig fotograf jobbar!
 
5169 människor på Strömvallen denna kväll! Det är bland det bästa Strömvallen brukar ha! I läkerol arena är det en publiksiffra som är av den sämsta sorten, just ja, inte jämföra Gefle med Brynäs så var det!
 
Tack för en härlig underhållning Gefle IF! på återseende nästa säsong! Nu tar jag tag i hockeysäsongen!!!
 
Gefle IF tackar publiken!
En av polkagrisarna ser ganska uppgiven ut
 
 Gäller att fylla på med vatten under matchen!
Kamp om bollen
 
Foto: Alexandra Egerfält

2013-07-16
22:18:16

En dag på Furuviksparken!
Det var ett tag sedan jag besökte Furuviksparken men idag var det dags igen. Med bästa vännen Therese. Vi åkte djungelbussen från Rådhuset här i Gävle klockan 10.05. Vi var framme i Furuvik strax vid halv elva. Sen var det bara att hälsa på alla djuren, allt i från apor till kameler till ormar och andra spännande djur. Det var verkligen supermysigt. Vi åt lunch på en restaurang vid tivolit och vi åt kycklingfilé med pommes och vitlökssås, det var verkligen supergott.
 
Sedan fortsatte vi våran vandring bland djuren på Furuviksparken. Besöket hos getterna gav verkligen barndomsminnen då jag åkte med familjen och fick gå in och klappa dom när jag var liten. Men Furuviksparken har verkligen blivit bättre och framförallt större, vilket är tur det. Verkligen ett familjeäventyr, mycket barnfamiljer och mor och farföräldrar. Så mysigt verkligen!
Vi avslutade dagen med att köpa oss en varsin sockervadd och sedan gå och ta ett dopp i parkens pool. Innan djungelbussen gick hem igen vid 16.25.
 
En underbar dag tillsammans med bästa vännen! Till Furuviksparken åker jag fler gånger!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-07-07
20:33:58

Dessa förbannade känslor!

Det här är väl inte så roligt inlägg direkt, men känner att jag måste skriva av mig lite. Att besöka dig i helgen var toppenkul, jag såg verkligen fram emot det och jag bara älskar dina roliga skämt. Vi hade det mysigt och grillade och spelade både TV-spel och sällskapsspel. Men hade jag vetat innan hur det skulle kännas efter hade jag inte besökt dig. Klump i magen, gråten i halsen och ett brustet hjärta. Känslorna för dig sitter fortfarande kvar, och frågan är hur länge? När kan jag släppa dom? Kommer det att gå? Kommer jag kunna träffa dig i framtiden? Vad känner du? Frågorna är många men en sak är klar! Om du nu inte känner lika som jag eller om det nu inte funkar att ha ett förhållande så vill jag vara din vän hur det än slutar. Men kommer jag klara det? Jag vet inte, men jag tänker inte må så här dåligt då, och gråta mig till sömns. Dock gör jag inte det varje kväll, det går väldigt i vågor. Imorgon kan det kännas bättre igen, vem vet. Men jag vill vara lycklig, glad och vara den Alexandra jag vanligtvis är. Det känns ju så bra när vi väl umgås, men jag känner ändå att jag vill något mera, mina känslor för dig är för starka för att bara bara vänner. Och det känns som om det skulle göra ännu ondare att inte vara vän med dig alls. Din humor, din omtänksamhet, ditt rethumör, dina ögon, jag skulle kunna rabbla upp en hel lista. Men det gör för ont.

Det här med känslor är inte att bara lägga på hyllan och gå vidare, det är något jobbigare, mycket jobbigare! Jag trodde verkligen inte att mina känslor kunde bli så stora för dig. Men tydligen hade jag väldigt fel.

Hur går jag vidare? Jag vill ju såååå gärna vara vän med dig, helst vill jag att du ska vara min pojkvän.
Dumma jävla skitkänslor! Jag är STARK och vill lösa detta på bästa sätt! Jag borde prata med dig öga mot öga och säga precis vad jag känner. Sen vill jag höra precis vad du känner också. Men frågan är om det hjälper? Just nu vet jag ingenting mer än att jag inte mår särskilt bra. Men ny dag imorgon!!
Tack för mig!


2013-07-02
15:10:03

Färglatt på Fjärilsvägen!
Som ni säkert redan har förstått så älskar jag verkligen att fotografera och det ska gärna vara närbilder på blommor, insekter och som idag FJÄRILAR!. Utanför Gävle, i närheten av Furuvik svänger man av vid en skylt där det står Grindugavägen. Sen fortsätter man en bra bit in och sedan är det en skylt där det står Fjärilsvägen. Man fortsätter en bra bit till sedan får man parkera bilen vid en bom där och gå till fots och fotografera fjärilarna som cirkulerar runtomkring en.
 
Fjärilsvägen är ett ganska känt område för fotografer som vill fotografera just fjärilar. Det ska finnas över 50 olika sorter dessutom.
 
Jag tog med mig bästa vän 1, kameran sen tog jag också med mig bästa vän 2 Eva. Och fjärilar fanns det gott om kan man säga, det flög fjärilar till både höger och vänster, det värsta var bara att de ville inte riktigt sitta still. Men vi fick några fjärilar på bild.
 
Har ni inte besökt fjärilsvägen och är intresserad av fotografering så åk dit!! Jag kommer att åka dit flera gånger och försöka få fler fjärilar på bild.
 
Några tips!
 
1. Ha tålamod! viktigt att kunna ha tålamod när man fotograferar just fjärilar de vill kanske inte riktigt som du vill men rätt som det är så sätter sig en fjäril på det blad du just tittar på. Man kan inte bara gå längs den där vägen en kvart och tro att man har fått många bra bilder, utan det är tålamod som krävs.
 
2. Ingen vind. När vi var där så började det blåsa rejält och det var svårt att få något fokus på kameran på just fjärilen man ville fotografera, det blev mest suddigt. Så åk gärna dit en fin och vindfri sommardag så blir bilderna ännu bättre!
 
3. 2 objektiv. Har ni ett till objektiv där ni kan zooma mer så är det perfekt att ta med, ibland sätter sig fjärilarna lite väl långt in, och kliva i högt gräs och man vet inte vad som finns därinne så är att rekommendera ett objektiv där du kan zooma längre för att få riktigt bra närbilder. Annars är det höga stövlar och långbyxor som gäller om man vill klampa i högt gräs.
 
4. Smidig och snabb. Vi alla vet att fjärilar kan vara riktigt snabba och när man fotograferar fjärilar gäller det att både vara snabb och smidig, det får inte låta för mycket om dig för då blir de rädda och flyger iväg. Men samtidigt måste du vara snabb för att hinna ta den där perfekta bilden.
 
5. Ha ögonen öppna! De kan sitta en grön fjäril på ett grönt blad, därför måste man verkligen ha ögonen öppna om man ska få syn på fjärilarna. Alla flyger inte, utan många sitter och lurar på ett blad någonstans och det är då det är som mest perfekt att fotografera dom. Därför kan det vara bra att vara fler som är ute och fotograferar så att det är fler ögon som är öppna för att få syn på de små liven.
 
Jag önskar er lycka till med fjärilsfotografering. Jag har lärt mig av mina misstag. Nästa gång jag åker dit kommer jag få ännu bättre bilder och många fler fjärilar än denna gång. Här kommer några smakprov på vad som finns på Fjärilsvägen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-07-01
19:11:03

Den blomstertid nu kommer....
Vackra sommardagar är bland det bästa som finns. I alla fall för den som gillar att fotografera. Idag tog jag bästa vännen Eva med mig och vi bestämde oss för att fotografera blommor. Här i Gävle finns det ett naturområde och park eller vad man säger som heter Boulognerskogen och dit gick vi, finns många härliga blomsorter och natur att fotografera.
 
Det är något speciellt att fotografera blommor också, jag borde egentligen ha ett annat objektiv så jag kan komma ännu närmare blommorna och fotografera det som finns inuti blomman, tycker sånt är spännande och fint. Men nu har jag inte det, men får vara nöjd ändå. Det blir så färgglatt också, blommor kan vara i vilken färg som helst, också flera färger. Äh här kan ju inte jag sitta och snacka blommor med er, utan nu ska ni få se några bilder jag tog idag.