alexandraegerfalt.blogg.se

2013-06-30
11:57:00

Fler bilder från Gekås Ullared!
Här kommer några fler bilder från Gekås Ullared!
 
Det är stort om man som i detta läge behöver en karta över varuhuset!
Ett antal gula kassar i stugan
Shoppingbussen som vi tog lite då och då
Lilla söta blockstugan som vi bodde i
Sakerna som jag shoppade i varuhuset, allt från glas till underkläder till skor

2013-06-29
21:22:18

Det enorma varuhuset Gekås Ullared!
 
Hemma från fyra dagars semester med bästa vännen och hennes två systrar och en av systrarnas sambo. Den här gången var det Gekås Ullared som stod på semesterplanerna. Vi åkte runt 10.00 på tisdagsförmiddagen och gjorde ett antal stopp på vägen ner, strax efter 20.00 var vi framme på campingen i Ullared.
 
Man fick se varuhuset från vägen och där tyckte man, äh vadå, det där är väl inte så stort. Men det fick jag äta upp, mer om det snart. Vi hade hyrt en blockstuga för sex personer. En mysig stuga men ganska så liten men vi skulle ju mest sova där och inget mer. På kvällen gjorde vi inte så mycket, utan mest landade och kollade in stugan och bara chillade lite under kvällen innan det var dags att sova och förbereda sig för två dagar i det enorma varuhuset.
 
Dag 1: Förväntansfull var ordet när vi vaknade på onsdagsmorgonen. Det var bara att kasta i sig frukosten och sedan bege sig till varuhuset. Jag och Jessica tog en promenad dit, det ligger liksom bara några 100 meter ifrån campingen. Annars finns det en shoppingbuss som man kan ta till och från varuhuset som går mellan campingen hela tiden. Men det är mer för dom som har shoppat mycket och som inte kan eller orka bära på sina påsar. Vi började med att ta en varsin kundvagn och det första vi gjorde var att ta kort på numret som kundvagnen hette för att komma ihåg vad just min kundvagn hette. Sen var det bara att traska in, ingen kö in till varuhuset den här dagen så det var skönt.
 
Jag säger bara en sak, ICA Maxi stormarknad, släng er i väggen!
"Allt du behöver under ett och samma tak"
 
Gekås Ullared slår allt, vilket ENORMT varuhus, min första tanke när jag kom in var, vart i hela friden ska jag börja? Det var bara att gå runt och kika och sen om det var något man ville ha så var det bara att lägga ner det i kundvagnen. Vid ingången möttes vi också av en skylt där det stod att TV-inspelning sker just nu inne i varuhuset. Det var bara att hålla ögonen öppna. Dock hade vi fullt upp med att titta på alla saker inne i varuhuset. Bara en sån sak att det fanns "kundvagnsparkeringar" lite här och där, mest bland kläderna, för att kunna lämna kundvagnen medans man är och provar kläder. Det var ju bara det lite häftigt. Stup i kvarten ropades det ut ett meddelande i högtalarna att kundvagn nummer 3120 är på vift eller att något barn har sprungit bort eller att frun har tappat bort sin man eller vad det nu kunde vara. Högtalarna gick på högvarv många gånger i alla fall. Vi hittade allt lite saker, vid lunch tog vi något enklare i sportbaren och sedan fortsatte vi våran handling, innan vi åkte tillbaka till stugan en stund och återhämtade oss och lämnade de första kassarna. Innan det var bara att gå på det igen. 10 timmar i varuhuset räckte gott och väl för oss. Vi var helt slut den dagen, och gjorde inte mycket sedan på kvällen. Bara att ladda för en ny dag på Gekås Ullared.
 
Dag 2: Inte lika förväntansfulla denna dag, jag och Jessica tog det lugnt på morgonen och tog sedan bussen till varuhuset och köpte det sista som vi skulle ha och hittade. Vi tog det rätt så lugnt den här sista dagen. Jag tror att kroppen inte riktigt var utvilad sen dagen före då vi gick i 10 timmar i varuhuset. Men vi hade ungefär samma upplägg den här dagen som vi hade dagen före, vi åt något lätt till lunch i sportbaren, sedan åkte vi tillbaka till stugan en stund innan vi tog ett sista ryck.
 
Problemet vi fick när vi alla fem hade shoppat klart var att, hur sjutton gubbar ska vi få in allt i bilen? Alla kände sig ganska uppgivna, dock inte jag och Jessica, vi tog tag i det och packade i bilen lugnt och försiktigt, påse i påse och andra smarta sätt för att få så få kassar som möjligt i bilen. Vi lyckades tillslut! hon och jag kan det där med att packa vi. Dock fick de i baksätet en jättekasse i knät på vägen hem. Men det gick det med.
 
På fredagen var det dags att ta den fulla bilen och åka hem till Gävle igen.
Väl hemma i Gävle var det skönt att komma hem till tryggheten igen. Men jag har haft en supermysig semester i Ullared tillsammans med Jessica och hennes systrar. Gekås UIlared levererade mer än förväntat kan jag säga, jag åker gärna dit igen. Flera gånger om. Trevligt folk och ett kanonvaruhus och billigt, mycket billigt. Jag förstår varför folk åker dit och storshoppar, man får saker och ting för halva priset än vad det kostar i "vanliga" affärer.
 
Så får ni chansen åk dit!! absolut värt de 64 milen ner från Gävle! Tack Jessica och gänget för dessa dagar!
 
Tre skäl till att BESÖKA Gekås Ullared
1. varor till ungefär halva priset än andra affärer
2. Bara en upplevelse i sig
3. STORT utbud av alla möjliga saker
 
Tre skäl till att INTE besöka Gekås Ullared
1. Trångt och eländigt (helst i juli, under högsäsongen)
2. Kan bli mycket onödiga köp än vad man egentligen behöver
3. På kvällen precis innan stängning bildas enorma köer i kassorna, trots ca 70 kassor. Folk har hela kundvagnen full, tar sin lilla tid att få betala för sina saker.
 
 
 
 
 
 
 

2013-06-21
17:57:06

Grekland 2014!
Äh, det här med midsommarfirande är överskattat. Jag sitter här hemma i myskläder och jämför olika resebolag. Ving med Fritidsresor och Apollo. Favoriten är garanterat Ving! Mycket fräschare hotell och det ser allmänt finare ut än de andra. Jag sitter och drömmer mig bort helt klart, är ju ett tjejgäng som ska åka nästa sommar och kollar läget lite vad det finns. Jag har redan skaffat mig ett favorithotell. Alexandra Beach på Kreta, inte bara för det fina namnet utan också för det ser riktigt kanon ut. Men det kostar därefter också. Sen har jag hittat ett hotell som heter Troulakis Village, ligger också i Kreta men lite billigare. Ja det finns ganska mycket att välja på om man säger så, sen är det fyra till viljor som ska vara nöjda också, så det är inte bara. Men vi ska nog komma överens om något. 
 
Mina "krav" på hotellet är:
# Pool (gärna ganska stor)
# Sandstrand (alltid mysigare med sand på stranden)
#Nära till centrum (alltid trevligare om det ligger nära ett centrum)
 
Sen är det bara ett plus om hotellen ser mysiga ut. För där ska man ändå inte tillbringa så mycket tid när man är utomlands, man sover där sen är man ju på stranden eller poolen för det mesta. Gärna luftkonditionering i hotellrummet, annars dör man ju.
 
Jag längtar otroligt mycket tills det är dags att boka! Fy fan vad roligt vi ska ha brudar!
 
 

2013-06-21
09:38:19

Solen lyser och himlen är blå!
Här sitter jag på självaste midsommarafton och skriver ett litet inlägg. Vädret här i Gävle är underbart, över 20 grader och solen lyser. Hoppas det håller i sig hela dagen bara. Medans jag sitter och skriver så har jag Kalle Moraeus senaste album "komma hem"  i högtalarna, han har så mysiga låtar att lyssna på. Hela han är mysig, förutom att karln är Leksing. En Brynäsares värsta fiende liksom. Men man kan inte undgå att han är så otrolig gullig och mycket rolig dessutom. Hans låtar kommer att spelas i mina öron om och om igen i sommar kan jag lova.
 
Annars blir det en lugn och skön dag tillsammans med familjen, eller i alla fall mamma och pappa, för Julia ska på poolparty tydligen. Vi ska äta gott och sen åka iväg och titta på någon midsommarstång också. Sen hur var det med sju olika sorters blommor att lägga under kudden? är det fortfarande aktuellt? Vet inte jag, men tror vi skippar den idén den här gången faktiskt.
 
Annars vill jag önska er alla en riktig skön och härlig midsommarafton! Hoppas ni alla får sånt härligt väder som vi i Gävle verkar få idag! Ät gott och dansa kring midsommarstången och bara njut av livet! Det ska i alla fall jag göra!
 
Ha det bäst!
 
 

2013-06-16
18:35:31

Sammanfattning av helgen...
 
Söndag den 16 juni redan! vart har juni tagit vägen egentligen och fortare kommer det att gå då jag veckan efter midsommar drar ner till Ullared tillsammans med bästa vännen Jessica. Men först midsommar och en vecka framför oss som bjuder på vadå? Ja det var en bra fråga...hoppas få umgås en hel del med bästa vännen Jessica då hon kommer hem från Rhodos idag. Men annars har jag ingenting planerat direkt. Med andra ord jag kommer säkert få tråkigt den här veckan, fast man gör ju dagarna till vad man vill, tiden finns där men man måste bara komma på vad man vill göra av dagen.  
 
En helg har precis passerat! en helg jag bara har tagit det lugnt. Igår var jag med bästa Tessan! vi cyklade till Fjärran höjder och solade och badade, mest badade faktiskt då vi är riktiga fiskar i vattnet. Jag köpte även med jordgubbar som vi smaskade i oss i solen, riktigt mysigt och gott. Vi tog en hel del knasiga och roliga kort, tänkte dela med mig av några här på bloggen. Ibland är det bra att man är student, istället för att betala hela 110 kr för att bada på Fjärran höjder så fick Tessan och jag nästan halva priset för att vi är studenter. Vi betalade bara 65 kr. Riktigt bra där Fjärran! det tackar vi för.
Vi fortsatte sedan hem till oss här i Stigslund och käkade hemmagjord pizza och tittade på Hobbit. En mycket mysig lördag med Tessan helt klart! det måste vi göra om mer i sommar. Att sola och bada på Fjärran är mycket mysigt.
 
Idag söndag har jag påbörjat ett projekt som verkligen behövs göras. jag har nämligen börjat rensa vår vind lite. Eller i alla fall petat lite i mina saker. Kläder har jag lagt ihop i en sopsäck och saker som bara är "skit" har jag slängt bort. Sen har jag fixat en liten hörna på vinden där jag har lagt allt som är mitt, som kommer följa med mig sen när jag flyttar hemifrån. Allt i från kurslitteraturböcker till slalomskidor och så mycket mera. Det finns säkert hur mycket som helst mer som ska med mig härifrån sen, men man måste ju börja någonstans. Så det har jag pysslat med idag, annars bara en lugn och skön söndag.
 
En söndag som sedan ska avslutas med söndagsfilm - Wallander (tjuven)
Hörs snart igen!
 
 
 
 
 
 
 

2013-06-12
20:48:00

Rutin på mitt liv....
Det var en vecka sen sist, skärpning Alexandra! men den här veckan har jag upptäckt någonting som kallas för "rutiner" just nu vikarierar jag på en förskola i Hagaström tisdag-fredag. Jag trivs så oerhört bra! men man cyklar till förskolan gör sina arbetstimmar och sen när jag kommer hem är jag helt slut, äter mat och sedan kanske träffar en kompis en stund på kvällen och sen avslutar jag med lite TV-tittande och sen är Alexandra trött och går och lägger sig. Är det så här det kommer att se ut sen under min arbetstid? jobba, äta, sova typ. Är det så livet kommer se ut framöver? Självklart inte alla dagar och veckor kanske, men rutiner kommer jag att skaffa mig helt klart. Rutiner är någonting som jag har saknat lite under min tid då jag har studerat. Då går jag i skolan kanske på måndagen sen ledig tisdag och onsdag sen kanske jag går i skolan igen på torsdag. Det blir så hackigt och inte alls någon rutin i det hela. Så det är någonting jag längtar efter att få. Rutin på mitt liv.
 
Annars har det inte hänt mycket under den här veckan. Bästa kompisen drog iväg utomlands alldeles själv utan att säga ett knyst till oss andra. Så kan man också göra. Men ingenting jag hade gjort, men men vi alla är olika. Ingen du kan dela och skratta med på semestern, ingen som du kan prata med, gå ut och äta alldeles själv. Ne usch det låter bara ensamt och eländigt. Men starkt gjort av dig Jessica som gjorde det.
Annars händer inte mycket just nu mer än att jag är på ett toppenställe och vikarierar. Och sen har jag och vännen Eva planerat att åka till Dalarna en helg i juli, övernatta på Orsa camping och bara åka runt och upptäcka underbara Dalarna. Ni vet väl att jag är förälskad i det landskapet? om inte så vet ni det nu.
 
Men lite uppdatering fick ni i alla fall, mer kommer om någon dag igen, vem vet kanske redan i morgon. Ha det bäst!
 

Ett foto som jag tog i eftermiddag då jag och Eva var ute på en promenad i underbara Gävle.

2013-06-06
19:27:42

Grattis Sverige!
 
Sveriges nationaldag 2013 börjar lida mot sitt slut. Toppenväder har vi i Gävle haft i alla fall, soligt och fint och säkert runt 25 grader varmt. Det går liksom inte att klaga, ändå gör man det eller i alla fall jag. Har inte gjort så mycket idag, dagen sprang iväg i alla fall på något vis. Var en sväng till Boulongerskogen tillsammans med bästa vännen Jessica. Blev faktiskt en liten besvikelse då det inte hände så mycket och när väl cermonin började så skulle de mest bara babbla och dela ut massa tråkiga stipendier..ne jag har inte tålamod får sånt! jag stod bara och väntade på att jag skulle få sjunga med i nationalsången. Men jag och Jessica gav upp det och cyklade hem igen. En flagga fick jag med mig hem i alla fall. Men det var en mysig förmiddag i alla fall trots att det var lite segt.
 
Hemma väntade en sån där mammabästaLenamiddag! grillade kycklingspett med potatisbitar och grillad majskolvar och en massa goda såser. Det är så gott! Hur ska jag någonsin kunna slå mamma i just matlagning, tror jag inte ens försöker för kommer inte lyckas lika bra som henne. Jag håller mig till hockeyintresset istället.
 
Jaha en liten sån där fundering som dök upp i mitt huvud just nu så här på nationaldagen är vad är egentligen typiskt svenskt? Det första jag kommer att tänka på är röda stugor med vita knutar...varför vet jag inte men det ploppade upp direkt. Sen är typ sill och potatis mycket svenskt, och blonda tjejer med blåa ögon. Sen kommer jag faktiskt inte på så mycket mer just nu. Vad tycker du är typiskt svenskt?
 
Hur svensk är jag då från en skala 1 till 10? Jag är inte blond men jag har blåa ögon, vi har inte ett rött hus med vita knutar. Men sill och potatis börjar jag gilla mer och mer. Ska jag kalla mig för halvsvensk? hehe ne jag är helsvensk, stolt svensk medborgare helt enkelt! så en 10:a är jag.
 
Innan vi blir blågula hela bunten så stoppar jag nog här och avslutar denna nationaldag med att sjunga de två första verserna i den svenska nationalsången, då jag inte fick sjunga den på firandet....
 
1. Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.
 
2. Du tronar på minnen från fornstora dar, då ärat Ditt namn flög över jorden. Jag vet att Du är och Du blir vad du var. Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden. Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.
 
 
 
 
 
 

2013-06-05
22:46:00

Alexandras tankar och planer...
 
Sex terminer har jag nu tagit mig igenom i förskollärarutbildningen! helt otroligt sex hela terminer, vad har jag lärt mig? är jag klokare än före utbildningen? många frågor snurrar runt i huvudet och fast det inte känns som om jag är klokare så tror jag ändå någonstans i någon håla långt in i hjärnan så ligger det en massa teorier och saker som jag har lärt mig under de kurser jag har haft. Jag har gått på alla fyra, jag har gjort kullerbyttor, stått på händer, spelat teater, åkt skidor, åkt skridskor..det låter som värsta barncirkusen blandat med lite vinterskoj. Men ärligt talat så har det varit otroligt många bra och nyttiga kurser också och lärorika kurser. Men än är det inte slut. Jag har en termin kvar, och kanske den tuffaste på hela utbildningen. Det är nu det är dags för examensarbetet! men först har jag en härlig sommar att se fram emot.
 
En sommar då jag för det mesta bara ska ta det lugnt och ladda inför hösten. Men det kommer att bli lite utflykter hit och dit. Gärna några vändor till Dalarna, det är ju sååååå fint där på sommaren! sen i slutet av juni blir det faktiskt en sväng ner till det gigantiska Ullared, skräck eller glädje? det är frågan. Det ska faktiskt bli riktigt roligt att åka ner med min allra bästa vän Jessica och hennes systrar. Vi kommer även att bo i en stuga i närheten av Ullared. Så det ser jag fram emot jättemycket, frågan är bara om jag vill besöka stället en gång till sedan? eller om det räcker med en gång i livet. 31 juli ska jag på Gyllene tider vid Gasklockorna här i Gävle med ett gäng vänner. Men redan 29 juli går Brynäs IF på is och då kommer jag vara på plats i Läkerolen för att se grabbarna. Och idag har jag även fixat biljett till Brynäs-Leksand i Sandviken den 8 augusti. Det är en försäsongsmatch mellan lagen och för att ladda upp inför de tuffa matcherna i Elitserien sen mellan lagen. En liten försmak alltså kan man säga...
En sommar med vännerna kan man säga, men kommer självklart att hänga med familjen en del också.
 
En annan sak som slog mig nu...det här kommer att vara min sista sommar som jag bor hemma hos mamma och pappa. Nästa sommar kommer jag att bo helt själv i en egen lägenhet med egna rutiner och regler. JIPPI! det kommer nog redan bli mot jul eller något sådant, beroende på vad bostadsmarknaden säger. Man vill ju bo fint och framförallt vill jag ha nära till Läkerol arena. Galna mig!
 
Imorgon är det Sveriges dag! det är bara att flagga med vår blågula flagga. Vi ska vara stolta över vårt land!
 
Nu har jag inte så mycket mer att berätta idag tror jag, och jag får inte trötta ut er totalt. Utan lagom är bäst. Hoppas ni får en härlig nationaldag så hörs vi senare! ha det bäst läsare!
 
 

2013-06-01
17:58:30

Till sommarläsningen!


2013-06-01
17:51:18

Vem är jag ? och vad ska jag skriva om?
kalendern visar 1 juni och jag har just skapat en egen blogg! jag har en från förut, dock handlar den bloggen bara om Brynäs IF rakt igenom så känner att jag vill kunna ha en blogg där jag mer kan skriva om olika resor jag gör och hur mitt liv i övrigt ser ut. Annars blir det bara match hit och match dit. Men här vill jag kunna berätta mer om mig och mina vänner framförallt. Så ni är riktigt varmt välkomna! Här i Gävle har det idag varit en riktig sommardag! över 20 grader varmt och jag har varit och handlat pocketböcker till sommarläsningen. Börjar bli dags nu att lägga sig i solen och läsa en riktigt bra bok.
 
Men först ska jag i veckan skriva en sista tentamen innan sommarlovet, yes jag studerar! jag är inne på min 6:e termin av 7 och jag studerar till förskollärare. Så i höst ska jag skriva examensarbete! men först en härlig sommar att se fram emot! Men nu vet ni vad jag gör i vardagen. Pluggar och läser studentlitteratur, i alla fall som det ser ut nu. Sen under vinterhalvåret är det som sagt hockey som gäller och Brynäs IF. Men som jag skrev så kommer inte den här bloggen att handla om mitt allra största intresse utan då hänvisar jag er till denna adress: alexbif.blogg.se
 
Sen har jag otroligt fina vänner runtomkring mig också! och en underbar familj! <3 Men mer om dom senare.
 
I den här bloggen tänker jag testa en liten ny sak längre fram. Jag kommer nämligen att videoblogga en hel del också är det tänkt. Så jag blandar både skrivning och prat. Blir en liten ny sak för mig, men det ska nog bli roligt det också. Jag ska nämligen åka till Thailand i vinter med familjen och då kan det vara intressant att få se lite hur vi har det och vad vi gör, självklart är det meningen att ni här hemma ska bli lite avundsjuka också. Men också att släkten här hemma ska kunna följa oss där borta i värmen. Härligt ska det i alla fall bli!
 
Nu tänker jag nöja mig med detta första inlägg. Vi ses snart igen! Hej svejs!

2013-06-01
16:26:16

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.